EcigarettForum Review (Swedish)

Jag skrev för ett par veckor sedan om Firefly från Bombertech. En snygg och trevlig dripper som hos mig gör tjänst som squonk atty.

Swedish EcigarettForum Firefly RDA Review

Denna gång skall jag berätta lite om Pindad SS Driptank.

Sedan Oktober 2013 har jag letat efter den ultimata vejpen. Nu tror jag mig ha funnit den i denna lilla Genisis styled atomizer.
Det har kommit många sk RDTA sista tiden många har återupplivat ett gammalt koncept. Genisis atomizers har funnits länge på marknaden. I början vejpades de nästan alltid med veke av mesh, dvs ett hoprullat stycke ss nät som är riktigt tätt och tunt. Man behövde glödga detta för att se till att det inte ledde ström.
Smaken på dessa var ren och fin men de var lite jobbiga att använda. Förutom att fixa sin mesh veke behövde man ofta hjälpa vekningen genom att hålla atomizern horizontellt för att dra upp juice.
Moderna Genesis använder bomull som veke och det funkar riktigt bra.

Pindad liknar på så sätt Genesis eller en modern RDTA.

Swedish EcigarettForum Pindad SS Driptank Review

Ett deck i Velocity stil med en liten tank under. Funkar både med enkel och dubbel spole. Själv har jag mest kört med en singel coil.
Tanken rymmer ca 2 ml.
Det finns ett par saker jag tycker extra bra om med denna atomizer.
Lätt att fylla på. Mittstolpen som också är 510ans positiva kontakt har hål strax under däcket. Med en Unicorn flaskas munstycke kan man trycka ner en ventil som sitter där mittstolpen kommer upp. Funkar klockrent. Den fjädrar tillbaka och förhindrar att juice läcker ut det hållet.
På decket finns två små lufthål som skall förhindra att det blir vakum i tanken. En del har haft farhågor att det skulle läcka ut juice där om atomizern läggs på sidan. Jag testade en natt. Hade en juice med 70% Vg och inte en droppe kom ut. Med 100%pg som ju är betydligt tunnare kanske det kan vara ett problem.

Swedish EcigarettForum Pindad SS Driptank Review

Dessa hål gör också att jag slipper skapa ett mellanrum mellan veken och det hål som leder ner i tanken.
När jag vekar Pindad låter jag veken sluta 3-4 mm under däcket. Det räcker för att den skall klara​ att suga upp vätska i bra tempo.
Den lilla del som används när jag kör singel coil tar inte upp så mycket utrymme i tanken. Vilket jag gillar med tanke på att den bara rymmer 2ml.
För att få singel airflow byter man ut en ring i topcapen. På så sätt kommer det bara in luft från den sida där coilen sitter.
Det går att få i hyfsat grova spolar. Inga giganter.
Om man önskar kan man använda sin egen 510 driptip.
Men det som tilltalat mig mest är att jag kan byta ut mittstolpen mot en squonkpin.

Tänk bara på att om du tar isär din Pindad så måste bottenplattan skruvas på först. Därefter tanken och sist ringen som håller tanken på plats. Görs det i motsatt ordning läcker den som ett såll runt 510an. Ringen går för långt ner om den skruvas dit först och då sluter bottenplattan inte tätt.

Swedish EcigarettForum Pindad SS Driptank Review

Det är som singel coil squonk atty jag använder den. Perfekt med en liten tank!
Coilen sitter högt vilket begränsar kammaren och ger en fantastisk smak. Jag har inte många atomizers med samma fina smak. Denna toppar listan.

Jag gillar att den är liten. Inte högre än en standard dripper. Min Sapor mini har samma storlek.

Det som för mig (idag) är den ultimata vejpen är Pindad som squonk atty på min Therion BF med en njutbar DIY juice. Svårt att slå.

Swedish EcigarettForum

För sitt sätt att lösa påfyllning och den höga kvalitet på Pindad vill jag ge Pindad en liten utmärkelse.

Swedish EcigarettForum
Recommended by EcigarettForum Swedenrekomenderas.png (57.86 KiB) Visad 63 gånger

Pindad görs av Bombertech och finns i SS, svart och SS med Ultem tank och top.
De kostar $50, $55 respektive $70 om du handlar från Bombertech.

Ett stort tack till Bombertech för att de låtit mig testa denna juvel bland atomizers.
https://bombertech.com

To check out the page go to this link http://e-cigarettforum.se/viewtopic.php?f=59&t=6745#p45962